Kirkehøjskole i Storring

Tirsdag d. 11. oktober 2022, kl. 14:00
Storring Kirke
Lisbeth Smedegaard Andersen

Vi starter med gudstjeneste i Storring kirke ved Carsten Marvig, derefter foredrag i konfirmandstuen ved salmedigter Lisbeth Smedegaard Andersen.

Nye salmer udspringer af forholdet mellem tradition og fornyelse. Vores verden har forandret sig siden Kingos, Brorsons og Grundtvigs tid; men selvom vi har en anden baggrund, så stiller mennesker stadig spørgsmål om troen og meningen med det hele. Som salmedigter må man forsøge at finde det billedsprog, der kan give liv til en nutidig fortolkning af evangeliet, så folk kan synge med på en salme og føle, at det er udtryk for deres tro, håb og bøn. Til det behøver man den inspiration, der kommer fra naturen, fra billedkunsten, fra litteraturen og fra den dagligdag, man nu engang lever i. Foredraget former sig om en salmesangseftermiddag, hvor vi synger nogle af Lisbeth Smedegaard Andersens salmer, mens hun undervejs fortæller om de tanker, hun har gjort sig, og de billedsprog en ændret omverden kalder på.